Algemene voorwaarden

Deze Website handelt onder de naam “Lingerie Styling” en wordt beheerd door de NV Van de Velde (hierna “ons”/ “onze”/ “wij”/ “de Verkoper”), met maatschappelijke zetel te Lageweg 4, 9260 Schellebelle, België. Wij zijn geregistreerd bij de Kruispuntbank voor ondernemingen met ondernemingsnummer 0448.746.744 en met BTW nummer 448.746.744.

U kunt ons contacteren via e-mail op service@web.lingeriestyling.com.

Dit zijn de algemene voorwaarden (hierna genoemd “de Algemene Voorwaarden”) die van toepassing zijn op het gebruik van deze Website, op de overeenkomst die tot stand komt tussen ons en u en op de levering van de producten (“Producten”). Voordat u klikt op de knop “Nu kopen” om uw bestelling te plaatsen, vragen wij u om deze Algemene Voorwaarden en onze Disclaimer zorgvuldig te lezen, u zich ervan te vergewissen dat u ze verstaat. Door deze website te gebruiken of er een bestelling mee te plaatsen, stemt u ermee in dat u gebonden bent aan deze Algemene Voorwaarden. Indien u niet akkoord gaat met alle Algemene Voorwaarden, gelieve geen bestelling te plaatsen en de website te verlaten.

De Algemene Voorwaarden kunnen op elk moment onderhevig zijn aan wijzigingen; u dient ze dan ook zorgvuldig te lezen telkens u een bestelling plaatst.

Deze Website is enkel bedoeld voor de verkoop aan personen woonachtig in Nederland en wij aanvaarden geen bestellingen van personen buiten Nederland of leveringen naar adressen buiten Nederland. Door het plaatsen van een bestelling via deze Website, garandeert u dat u:

- Wettelijk bekwaam bent om een bindend contract af te sluiten en ten minste achttien jaar oud bent;

- Woonachtig bent in Nederland;

- Een geldig Nederlands adres geeft voor de levering van de Producten.


1. GEBRUIK VAN ONZE WEBSITE
Deze Algemene Voorwaarden zijn zowel voor u als voor ons belangrijk, omdat ze een juridisch bindende overeenkomst scheppen tussen ons, en omdat ze uw rechten als gewaardeerde klant en onze rechten als bedrijf beschermen. Door het plaatsen van uw bestelling gaat u ermee akkoord dat u deze Algemene Voorwaarden zonder voorbehoud accepteert en dat u ze heeft gelezen. Deze Algemene Voorwaarden zijn de enige voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van deze Website en op de volledige overeenkomst die tussen ons tot stand komt door het plaatsen van een bestelling. Ze vervangen alle andere en/of voorafgaande voorwaarden, tenzij wij uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming geven om hiervan af te wijken. De overeenkomst wordt uitsluitend in het Nederlands gesloten.

Indien wij er op enig moment tijdens de looptijd van een contract voor de aankoop van een Product tussen u en ons (een “Contract”) niet in slagen om de volledige nakoming te eisen van uw verplichtingen uit hoofde van het Contract of van deze Algemene Voorwaarden, of indien wij er niet in slagen om rechten of rechtsmiddelen uit te oefenen waartoe we volgens het Contract zijn gerechtigd, dan vormt dit geen afstand van dergelijke rechten of rechtsmiddelen en bent u niet ontheven van uw verplichtingen tot nakoming. Afstand van recht door ons is niet geldig, tenzij uitdrukkelijk is vermeld dat het gaat om een dergelijke afstand en dit schriftelijk aan u kenbaar is gemaakt. Afstand door ons van het eisen van nakoming van een van deze Algemene Voorwaarden, impliceert geen afstand van een later verzuim.


2. TOTSTANDKOMING VAN HET CONTRACT
De voorstelling van de Producten op de Website vormt geen aanbod voor verkoop, maar vormt enkel een niet bindende online catalogus. Indien u een bestelling plaatst via onze Website door te klikken op de knop “Nu kopen” vormt die bestelling een bindend aanbod van u aan ons om één of meer Producten van ons te kopen.

Hierna ontvangt u een e-mail van ons ter bevestiging dat we uw bestelling hebben ontvangen met in begrip van een bestelnummer (de “Ontvangstbevestiging”). Dit betekent niet dat uw bestelling is geaccepteerd aangezien de informatie op onze Website geen aanbod voor verkoop vormt maar enkel een uitnodiging om tot onderhandelen over te gaan. Alle bestellingen zijn onderhevig aan acceptatie door ons en we bevestigen een dergelijke acceptatie aan u door u een e-mail te sturen binnen de twee dagen waarin we bevestigen dat het Product is verzonden (de “Bevestiging van verzending”). Indien we uw aanbod niet accepteren, verwittigen wij u hiervan via e-mail. Indien er reeds geld is afgeschreven van uw rekening, wordt dit bedrag volledig teruggestort of indien er geld is geblokkeerd op uw kredietkaart, wordt dit bedrag gedeblokkeerd. Dit beide zo snel mogelijk maar in elk geval binnen 14 dagen vanaf de Ontvangstbevestiging.

Het contract voor de aankoop van een Product tussen u en ons (het “Contract”) wordt alleen tot stand gebracht vanaf het moment dat wij uw bestelling accepteren door u de Bevestiging van verzending te sturen en het Contract heeft uitsluitend betrekking op de Producten waarvan we de verzending hebben bevestigd in de Bevestiging van verzending. De taal van het Contract is Nederlands.

Wij zijn niet gebonden aan de levering van enige andere producten die eventueel deel uitmaken van uw bestelling totdat de verzending van dergelijke producten is bevestigd in een afzonderlijke Bevestiging van verzending.


3. PRIJZEN EN LEVERINGSKOSTEN
Behalve wanneer er sprake is van een kennelijke fout, is de prijs van de Producten de prijs die op onze Website staat vermeld op het moment dat u klikt op de knop “Nu kopen”. De prijzen op onze Website zijn inclusief btw, maar exclusief leveringskosten. De leveringskosten worden toegevoegd aan het totaal verschuldigde bedrag zoals uiteengezet in (link naar “Verzenden & Levering”). De leveringskosten worden nogmaals opgelijst in het Winkelmandje en in de Ontvangstbevestiging.

Hoewel we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat alle prijzen van onze Producten en alle leveringskosten op onze Website steeds accuraat zijn, kunnen er altijd fouten plaatsvinden. Als we een fout ontdekken in de prijs van een of meerdere Producten die u heeft besteld, informeren we u zo snel mogelijk en heeft u het recht om uw bestelling kosteloos te annuleren. Indien u reeds heeft betaald voor het/de Product(en), ontvangt u zo snel mogelijk een volledige terugbetaling van dit bedrag, in alle omstandigheden binnen 14 dagen na uw annulatie van de bestelling.


4. BETALING
Als betaalmiddel voor alle Producten is toegelaten:

- Kredietkaarten (Visa, Mastercard)
- iDEAL
- Paypal

Kredietkaarten
Deze website aanvaardt volgende kredietkaarten: Visa, Mastercard.

U kiest uw betaalmethode tijdens de checkout, op de pagina 'Bestelgegevens'.

Eenmaal u alle gegevens op deze pagina heeft ingevuld, klikt u op 'naar besteloverzicht': op deze pagina kan u alle gegevens van uw bestelling verifiëren, en vervolgens bevestigen met een klik op de toets 'Nu kopen'.

Heeft u een kredietkaart geselecteerd als betaalmethode, dan wordt u verder geleid naar een beveiligde webpagina waarop u uw kredietkaartgegevens invult: naam vermeld op de kredietkaart, het nummer van uw kredietkaart, de geldigheidsduur en het controlegetal.  Vervolgens klikt u op 'bevestigen'. In een paar seconden worden uw kredietkaartgegevens gecontroleerd en de betaling geautoriseerd.

Met het doorgeven van uw bestelling wordt het factuurbedrag op uw kredietkaart gereserveerd. De feitelijke afboeking vindt pas plaats 15 dagen na de verzending )van uw bestelling. Mocht u enkele artikelen of de gehele bestelling retourneren, dan maken wij het hierdoor ontstane tegoed binnen 15 werkdagen over op uw creditcardrekening.

Bij vragen over het terugstorten van reeds door u gedane betalingen kunt u altijd contact met ons opnemen: wij helpen u graag verder. Navigeer naar de Lingerie Styling Klantendienst.

3D Secure
Voor meer veiligheid bij het betalen met een creditcard in onze online shop maken wij gebruik van de 3D Secure-procedures 'Verified by VISA' en 'MasterCard SecureCode'. Hiervoor kunt u zich direct tijdens het online shoppen of gewoon op de website van uw creditcardaanbieder registreren. U voert dan uw geboortedatum en het nummer en de geldigheidsduur van uw creditcard in de daarvoor bestemde velden in en maakt uw eigen veiligheidscode aan. U wordt daarbij stap voor stap door het registratieproces geleid.

Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u in de Lingerie Styling webshop bij iedere aankoop met creditcard het verzoek uw veiligheidscode op te geven om u als rechtmatige kaarthouder te legitimeren.

Nadat u het betaalformulier heeft ingevuld, wordt er een aanvraag naar uw creditcardaanbieder verzonden. Vervolgens wordt er een veilig overboekingsvenster geopend om een exclusieve gegevensuitwisseling tussen uw bank en u te garanderen. De bestelling is afgerond zodra de bevestigingspagina met het opdrachtnummer verschijnt. Sluit het browservenster niet eerder dan wanneer uw bestelling volledig is afgerond.

Het betaalproces kan alleen worden afgerond als de juiste veiligheidscode wordt ingevoerd. Wanneer er een onjuiste code wordt ingevoerd, wordt de betaling niet aanvaard.

U kunt ook een persoonlijke begroeting instellen die dan in het aanmeldingsvenster van 3D Secure verschijnt. Klopt de weergegeven persoonlijke begroeting niet, voer dan nooit uw veiligheidscode in en neem onmiddellijk contact op met uw kredietkaartinstelling.

Sommige MasterCard-aanbieders stellen registratie voor 3D Secure vanaf de vierde onlinebestelling verplicht. Om voortaan probleemloos met uw MasterCard op internet te kunnen blijven winkelen, registreert u zich gewoon tijdens de bestelprocedure.

iDEAL
iDEAL is een directe betaalwijze waarmee u uw bestelling heel handig nog tijdens het bestellen via internetbankieren kunt betalen. Het systeem werkt met de van internetbankieren bekende PIN/TAN-code.

Het enige wat u nodig hebt:
- een bankrekening waarmee u kunt internetbankieren
- uw rekeningnummer en bankcode
- de pincode en het TAN (transactienummer) van de rekening waarmee u internetbankiert
- eventuele andere informatie, afhankelijk van de internetbankiermethode die de bank hanteert

Als u al internetbankiert met PIN/TAN, kunt u doorgaans meteen via iDEAL betalen zonder dat u zich eerst hoeft aan te melden. U betaalt gewoon in de betaalomgeving die u al kent van het internetbankieren. Deze is afhankelijk van de beveiligingsmethode van uw bank (ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, VNG, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers). Neem contact op met uw bank of u met uw bankrekening via iDEAL kunt betalen.

Nadat u iDEAL als betaalwijze heeft gekozen, wordt er een browserformulier geopend. Voer de benodigde gegevens in de daarvoor bestemde velden in en bevestig de betaling door de vereiste codes in te voeren. Kijk voor meer informatie op http://www.ideal.nl/consument

Wat zijn de voordelen van iDEAL voor u ?
- veilig, snel en comfortabel betalen
- geen registratie vereist
- geen transactiekosten
- geen extra software noodzakelijk

De Lingerie Styling online shop behoudt zich het recht voor om het gebruik van de beschikbare betalingswijzen individueel te beperken. In dat geval wordt u hierover geïnformeerd tijdens uw aankoopsessie.

Paypal
Iedereen die een bankrekening of een creditcard heeft, kan probleemloos met PayPal betalen. Hierbij hebt u de mogelijkheid om via een bankoverschrijving geld bij te schrijven op uw PayPal-rekening, maar u kunt ook ongecompliceerd betalen via een automatische incasso of met een creditcard. U hoeft zich alleen maar te registreren op de website van PayPal.

Zodra u in de checkout op de toets 'Nu kopen' drukt, en eerder als betaalwijze PayPal heeft gekozen, verschijnt uw PayPal pagina automatisch.

Daar voert u de betaalopdracht in. Vervolgens ontvangt u zowel van PayPal als van de Lingerie Styling online shop een bevestiging per email.

Om een veilige en gemakkelijke shopping experience te kunnen garanderen, gebruikt de Lingerie Styling online shop de industriestandaard Secure Socket Layer (SSL) technologie. SSL versleutelt en beschermt de gevoelige gegevens die via het internet naar ons verstuurt, zoals je naam, adres en kredietkaartgegevens. Deze versleuteling zorgt ervoor dat niemand de informatie die verstuurd wordt tussen jouw pc en onze website kan lezen. SSL technologie versleutelt niet alleen informatie, SSL zorgt er ook voor dat je internetbrowser alle data naar de correcte en beveiligde computerserver verstuurt en controleert ook of de data tijdens het versturen veranderd werd. Een SSL beschermde pagina herken je aan het kleine hangslotlogo onderaan de pagina. Dit betekent dat alle informatie die je hier ingeeft, beschermd wordt.

Daarbovenop gebruikt de Lingerie Styling online shop ook de Vanguard payment solution, die ervoor zorgt dat al je kredietkaartinformatie onmiddellijk van je browser naar de servers van de bank, die volledig PCI compatibel zijn, verstuurd wordt. En elke betaling krijgt een token. Als je lid bent van het Visa Secure of Mastercard Secure programma, zal je ook nog je paswoord moeten ingeven om de transactie af te sluiten.


5. BESCHIKBAARHEID EN LEVERING
Er wordt enkel geleverd binnen Nederland met Post NL. Van zodra uw bestelling klaar is voor verzending, ontvangt u van ons een e-mail met bevestiging dat uw bestelling verstuurd wordt (de Bevestiging van verzending). Vanaf dat moment zal de bestelling aangeboden worden op het door u aangegeven leveradres binnen een termijn van 2 tot 3 werkdagen. Alle bestellingen die tot 22u geplaatst worden, worden de volgende werkdag doorgaans verstuurd.  Vertraging van 1 dag is mogelijk indien uw betalingsopdracht onvolledig zou aangekomen zijn.

Indien wij om welke reden dan ook de leverdatum niet na kunnen komen, stellen wij u hiervan op de hoogte en heeft u het recht uw bestelling kosteloos te annuleren. Indien u reeds heeft betaald voor deze bestelling, ontvangt u zo snel mogelijk een volledige terugbetaling van dit bedrag, in alle omstandigheden binnen 14 dagen na uw annulatie van de bestelling.

De levering wordt geacht te hebben plaatsgevonden op het moment dat voor ontvangst wordt getekend op het overeengekomen leveradres in Nederland.

Indien Post NL niet in staat is om de Producten te leveren na een eerste poging tot levering, zal Post NL u een bericht achterlaten met duidelijke vermelding van de verschillende opties voor een tweede leveringspoging: levering op hetzelfde leveradres, pick-up bij een Post NL shop, levering op een ander leveradres.


6. RISICO -EN EIGENDOMSOVERGANG
De eigendom van de Producten gaat alleen over op u wanneer we de volledige betaling hebben ontvangen van alle verschuldigde bedragen met betrekking tot de Producten.


7. RETOURBELEID
Bij aankoop van Producten heeft u de mogelijkheid het Contract zonder opgave van redenen binnen 14 kalenderdagen te herroepen. Deze bedenktermijn of herroepingstermijn gaat bij de verkoop van goederen in op de dag na ontvangst van de Producten door u of een vooraf door u aangewezen en aan ons bekend gemaakte vertegenwoordiger. Het herroepingsrecht kan door middel van een verklaring (per e-mail of schriftelijk) en door terugzending van de Producten worden uitgeoefend. Om aan de herroepingstermijn te voldoen, volstaat het dat de herroepingsverklaring of het Product tijdig is verstuurd.

Indien u gebruik maakt van het herroepingsrecht dragen wij de rechtstreekse kosten en het risico voor het terugzenden van de Producten.

Bij een beroep op het herroepingsrecht worden alle relevante door de consument reeds overgemaakte bedragen binnen 14 dagen na de herroepingsverklaring van de consument terugbetaald. Indien u bij uw aankoop een korting hebt verkregen op de volledige bestelling, wordt deze korting pro rata de aankoopprijs verdeeld over de verschillende artikelen. Indien u deze bestelling (gedeeltelijk) retourneert, zal ook de korting (gedeeltelijk) in rekening worden gebracht en het daadwerkelijk betaalde bedrag worden terugbetaald.

Houd er rekening mee dat het herroepingsrecht bedoeld is om u in dezelfde positie te plaatsen als u zou zijn geweest indien u een product in een ‘normale’ winkel zou hebben gekocht. In een normale winkel heeft u immers de mogelijkheid om de producten te bekijken, te passen en uit te proberen. Het herroepingsrecht biedt u daarom de mogelijkheid om de producten na ontvangst te bekijken en te beoordelen of u de producten wil behouden.

Instructies voor terugzending
1. U brengt het pakket samen met het volledig ingevuld retourformulier, met daarop de vermelding van het Lingerie Styling Post NL antwoordnummer: "37010, Van de Velde NV, 8000 ZH Zwolle" naar een Post NL kantoor in uw buurt. Een overzicht van deze kantoren kan u vinden op www.postnl.nl.

2. Bedankt om voor zover mogelijk ons de goederen in de originele verpakking met alle toebehoren en bestanddelen die zich in de verpakking bevonden terug te zenden. Indien het niet mogelijk is de goederen in de originele verpakking terug te sturen, dient u de goederen in een gepaste verpakking die beschadiging tijdens het transport vermijdt terug te sturen.

3. Gelieve het retourformulier dat zich in de verpakking bevond volledig in te vullen en het Lingerie Styling Post NL antwoordnummer erop te vermelden en af te geven in het Post NL kantoor.  Indien u dit retourformulier niet meer bezit kan u het hier downloaden.

Gelieve ermee rekening te houden dat bovenvermelde wijze van terugzending niet bindend is.

Je kunt tevens gebruik maken van het standaard herroepingsformulier dat je hier kan downloaden en het pakket terugsturen via normale post. In dit geval dient:

(1) de herroepingsrecht-verklaring te worden gericht aan:

Van de Velde nv
Lageweg 4
9260 Schellebelle
België

e-mail: service@lingeriestyling.com

(2) de retourzending, samen met het volledig ingevuld retourformulier, gestuurd te worden naar:

Van de Velde nv
Departement E-commerce
Lageweg 4
9260 Schellebelle
België


8. AANSPRAKELIJKHEID EN DISCLAIMERS
Onze aansprakelijkheid in verband met enig Product dat via onze Website is aangeschaft, is strikt beperkt tot de aankoopprijs van dat Product.

Niets in deze Algemene Voorwaarden vormt een uitsluiting of begrenzing op welke manier dan ook van onze aansprakelijkheid:

a)        Voor dood of persoonlijk letsel veroorzaakt door onze onachtzaamheid

b)       Voor fraude of grove nalatigheid of grove nalatigheid door onze werknemers en agenten;

Of

c)        Voor enige kwestie waarvoor het illegaal of onwettig voor ons zou zijn om onze aansprakelijkheid uit te sluiten of te begrenzen, of een poging hiertoe te ondernemen.

Alle productbeschrijvingen, informatie en materialen die op deze Website zijn vermeld, worden “als zodanig” geleverd,  zonder expliciete of impliciete garanties of garanties anderzins. Voor zover wettelijk toelaatbaar, maar zonder iets uit te sluiten dat volgens de wet in geval van consumenten niet mag worden uitgesloten, wijzen we alle andere garanties van welke aard dan ook af.

De bepalingen van dit artikel laten uw wettelijke rechten als consument of uw rechten op annulering van het Contract onverlet.


9. OVERMACHT
Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor het niet of vertraagd leveren van de Producten die u heeft besteld indien dit is veroorzaakt door gebeurtenissen die niet te wijten zijn aan onze schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor onze rekening komen (“Overmacht situatie”). Een Overmacht situatie bestaat uit elke handeling, gebeurtenis, uitblijven van een gebeurtenis, weglating of ongeval die of dat redelijkerwijs buiten onze controle ligt en bestaat in het bijzonder (maar zonder beperking) uit het volgende: stakingen, uitsluitingen van werknemers of andere industriële acties, storingen op systemen of op toegang tot netwerk, overstroming, brand, explosie.


10. TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTBANKEN
Deze Algemene Voorwaarden worden beheerst door het Belgisch recht en elk Contract tot stand gekomen via deze Website zal beheerst worden door het Belgisch recht. Elk geschil dat uit een Contract ontstaat, of dat door het gebruik van deze Website en de Algemene Voorwaarden ontstaat, behoort tot de exclusieve bevoegdheid van de bevoegde rechtbanken van Dendermonde, België.


11. KLACHTAFHANDELINGSBELEID
Alle mededelingen en/of klachten die u ons wilt sturen, dienen gestuurd te worden naar de hierboven vermelde contactgegevens. Wij zullen u antwoorden via e-mail of via de post naar het postadres dat u heeft opgegeven bij het plaatsen van uw bestelling. Mededelingen en/of klachten worden geacht te zijn ontvangen en naar behoren behandeld voor het einde van de eerstvolgende werkdag na verzending van een e-mail of drie dagen na de datum van verzending van een brief, tenzij anders gemeld (omwille van sluitingsdagen van de hoofdzetel). Om te bewijzen dat een mededeling en/of klacht werd gedaan, volstaat het om te bewijzen dat, in geval van een brief, dergelijke brief naar behoren werd geadresseerd, gefrankeerd en gepost, en in geval van een e-mail, dergelijke e-mail werd verstuurd naar het opgegeven e-mailadres van geadresseerde.


12. CONTRACTSTEKST
Het Contract wordt in onze interne systemen opgeslagen. De Algemene Voorwaarden kan u te allen tijde op deze Website raadplegen.